Yoga in company

‘Voorkomen is beter dan genezen’ 

Hollands spreekwoord 

Vitaliteit wordt steeds belangrijker in onze huidige maatschappij.  Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich energieker, meer ontspannen en gefocust voelen wanneer organisaties  voor hun werknemers een levendig vitaliteitsplan hebben. Een vitaliteitsplan draagt bij aan gezonde en vitale werknemers, minder ziekteverzuim en een verbeterde sfeer op de werkvloer. 

Body, Vitality and Beyond helpt jou graag bij het vinden van de voor jouw organisatie ideale invulling van het vitaliteitsplan!​ 

Anderen helpen groeien is wat ons beweegt.

Wat kunnen wij bieden:

– Yoga in company / Bedrijfsyoga 

– Persoonlijk bewegings- en leefstijladvies per medewerker

– Trainingen en workshops op het gebied van vitaliteit, mindfulness en beweging 

 

 

Yoga in company  

Verbinding, Vertrouwen, ontspannen…

Yoga houdt lichaam en geest gezond en scherp. Het wekelijks beoefenen van yoga en meditatie op kantoor is een krachtige tool om het ziekteverzuim terug te dringen. Niet alleen ter voorkoming van verzuim, maar ook om ziek personeel sneller terug te laten keren op de werkvloer.

Inmiddels is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van yoga, meditatie en mindfulness. Het blijken effectieve methoden om:

  • stress te verminderen
  • concentratie en effectiviteit te verhogen
  • lichamelijke klachten als hoge bloeddruk en rugklachten te voorkomen/ verbeteren.

 

Tijdens deze lessen wordt er gefocust op ontspanning. Door te ontspannen zorg je ervoor dat je lichaam en geest uit de stress modus komt en de tijd heeft om weer op te laden. Om zo met nieuwe energie weer aan de slag te kunnen. Zelfs met een uurtje per week kun je een groot verschil ervaren in de energie van mensen en op de werkvloer.  

 

Mijn ervaring is dat deelnemers meer ontspannen en met hernieuwde energie en inspiratie de werkzaamheden uitvoeren. 

Body, Vitality and Beyond biedt offline en online yoga lessen.

Tarieven bedrijfsyoga

De tarieven van bedrijfsyoga verschillen, afhankelijk van de duur, intensiteit en groepssamenstelling. Grofweg zijn er drie standaardpakketten:

  • een half uur (stoel)yoga bij een samenwerking van 48 weken: €75 per sessie
  • een half uur (stoel)yoga bij een samenwerking van 24 weken: €100 per sessie
  • een half uur (stoel)yoga bij een kortere samenwerking: €125 per sessie

​Andere mogelijkheden, opties en ideeën graag in overleg.  

Lijkt het je ook wat, voor in jouw organisatie? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek.

Persoonlijk bewegings- en leefstijladvies 

Doorzien, ontwikkelen, in je kracht

Ieder mens is uniek met persoonlijke wensen en uitdagingen. Ik ben ervan overtuigd dat er ook een passend vooruitzicht is voor elke werknemer.

Tijdens mijn stel ik diverse vragen en weet eigenlijk altijd intuïtief de onderliggende kern te raken. We onderzoeken samen verschillende (on)mogelijkheden die te maken hebben met de werknemer en zijn of haar omgeving. Bovendien krijgt de werknemer van mij een persoonlijk advies en diverse tips over bijvoorbeeld beweging, leefstijlelementen, voeding, supplementen. En desgewenst kan er een meerdaagse support in worden gezet.

Een consult plannen we in overleg en kost per werknemer €120 en duurt 1-1,5 uur. 

Trainingen en workshops 

Interactie, inzicht in beweging

Body, Vitaly and Beyond biedt diverse verrijkende, verdiepende en ontspannen workshops en trainingen aan. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn ‘yoga op de werkvloer’, ‘Iedereen in beweging’, ‘Mindfulness geeft je tijd’, ‘Thuiswerken: een nieuwe beweging’, ‘Creëer je eigen verandering’, ‘Van even naar leven’: ‘de L van levensstijl’, ‘Leven voorbij de angst’.  

Onze insteek is altijd het creëren van bewustzijn, letterlijke en figuurlijke beweging, ontspanning en het versterken van de innerlijke kracht van de deelnemers (individueel en onderling). Een mooi bijkomend neven-effect is een ontspannen sfeer, respect en (h)erkenning tussen de deelnemers en een groeiende verbinding met elkaar en de organisatie.

Een training of workshop stellen we natuurlijk in overleg samen. Hierbij staat de wens, vraag of behoefte van de organisatie centraal. Met mijn ruime ervaring vertrouw ik erop dat we iets moois kunnen aanbieden aan de medewerkers.

De prijs is mede afhankelijk van bijvoorbeeld de duur van de training, het aantal trainingen en het aantal deelnemers (co-trainer). 

Denk hierbij eventueel ook aan de Werkkostenregeling, Arbo voorziening, budgettering via Duurzaam inzetbaarheid of Vitaliteit. 

Reacties van de medewerkers van de Gemeente Huizen op de training Yoga en Mindfulness op het werk. 

 

Mindfulness gives you time

Times gives you choices

Choices, skillfully made,

lead to freedom 

Bhante Henepola Gunaratana