TRAININGEN & WORKSHOPS

‘Waar een wens is, wordt een weg gebaand’

LAMA ZEUPA

Ik heb geleerd dat ik voor mezelf mag en moet zorgen…

Al onze trainingen en workshops hebben een ding gemeen: vanuit zachtheid, de verbinding met jezelf terugvinden. Waardoor je jezelf beter leert kennen en gaat vertrouwen op jouw eigen wijsheid. In de ontspannen en sfeervolle yogastudio of in de prachtige natuur van ’t Gooi organiseren wij verschillende, afwisselende en inspirerende workshops gepland of op verzoek voor verjaardagen, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes etc. Al vanaf 6 deelnemers kun je jouw eigen workshop inplannen en in overleg samen stellen. Hierbij staat jouw wens, vraag of behoefte centraal. Met mijn ruime ervaring vertrouw ik erop dat we iets moois kunnen aanbieden.

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

– Mindfulness training

– Vrouwencirkel, The rite of the Womb

– Ladies day

– Cacaoceremonie

– Workshop intenties en wensen manifesteren 

– Mood / Visionboard maken

– Yogafilosofie

MINDFULNESS

Het is gemakkelijker te willen wat je krijgt dan te krijgen wat je wilt.

Cheri Huber 

Mindfulness is met open en vriendelijke aandacht in het hier en nu zijn zonder oordeel.

Klinkt goed he? En dat is het ook… maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. We leven in het Westen zo in ons hoofd dat dit prachtige leven aan ons voorbij trekt zonder dat we ervan kunnen genieten. We zien niet meer hoe wonderlijk de wereld er uitziet maar denken in de plaats daarvan aan onze boodschappenlijstjes, taken die we nog moeten uitvoeren en dingen die echt niet kunnen wachten…  We worden geleefd en dat is zo jammer. Want als je geen ruzie meer maakt met wat is, vermindert de dwang om te denken en kun je meer genieten van de kleine geluksmomenten in het leven. Er is een manier om zelf weer achter het stuur van je leven te gaan zitten en je van gewoonte en denkpatronen te bevrijden.  En dat is mindfulness. Door Mindfulness leer jij jezelf beter kennen waardoor je bewustere keuzes kunt maken. Dat geeft rust, vertrouwen en inzicht.

 

 Wat krijg je? 

 • 8 cursus ochtenden  van 2 uur
 • Het benodigde Cursusboek
 • Een persoonlijk intake gesprek
 • Yogitea tijdens de cursus
 • Gebruik van de aanwezige materialen zoals yogamatten, bolsters, blokken en dekens

De cursus is gebaseerd op het protocol voor Mindfulness van hoogleraren psychologie van de Oxford University (Segal, Williams en Teasdale). Toevoegingen van de meditaties komen uit de 4-jarige klassieke RAJA yoga ( koninklijke yoga ) opleiding.

Cursus inhoud:

 1. Kennismaking en bewustwording van de automatische piloot.
 2. Leer je zelf ondermijnend gedrag en sabotage patronen (her) kennen.
 3. Bewustzijn en invloed van de ademhaling.
 4. In het ‘hier en nu’ blijven.
 5. Omgaan met gevoelens.
 6. Omgaan met negatieve gedachten.
 7. Goed voor jezelf zorgen.
 8. Hoe kun je mindfulness gebruiken in het dagelijks leven?

Start nieuw cursus: Vrijdag 10 september 2021

10:30 – 12:30

Prijs: € 195,- voor 8 weken

Vrouwencirkel, The Rite of the Womb

Groeien naar jouw ware potentieel…

Tijdens deze bijzondere bijeenkomst voor vrouwen ontvang je de 13th Munay Ki initatie,’ The Rite of the Womb’ een energetische healing van de baarmoeder en het tweede chakra. Volgens de tradities van de Sjamanen, waaronder de Mapachu’s uit het Andesgebergte, ligt de kracht van de vrouw in haar baarmoeder. Eeuwenlang is deze vrouwelijke kracht en wijsheid onderdrukt. Veel vrouwen houden emotionele pijn in hun lichaam en baarmoeder vast zoals trauma’s, ongewenste kinderloosheid, negatieve ervaringen, ziekte, relatieproblemen en scheidingen. The Rite of the Womb is zowel een energetische healing van de baarmoeder als een zegening van de vrouwelijke kracht. 

Ter voorbereiding op deze transformerende initiatie beoefenen wij verschillende toegankelijke yogahoudingen, visualisaties en ademoefeningen zodat onze energie weer gaat stromen. Je maakt contact met jezelf en je essentie waardoor je her-innert waar jouw kracht en geluk ligt. Een kaart van het godinnenorakel geeft jou een persoonlijk inzicht. The Sacred Women Circle is bedoeld om elkaar te ondersteunen en er voor elkaar te zijn. Als sisters, weg uit competitie. Nadat je de Rite ontvangen hebt kun je je aanmelden op de internationale website  theriteofthewomb.com als Womb Keeper en mag jij dit geschenk van heling en transformatie doorgeven aan zoveel mogelijk andere vrouwen. 

Laat je verassen tijdens deze bijeenkomst van 2,5 uur en geef jezelf deze healing en blessing kado.

Nieuwe datum: nader te bepalen

13:30 – 16:00

Prijs:  € 45,-

Ladies day

Tot je 40ste zorgt je lichaam voor jou, na je 40ste moet jij voor je lichaam gaan zorgen…

Zou het geen verademing zijn wanneer we met mildheid naar onze veranderende schoonheid gaan kijken? Wordt het geen tijd dat we de innerlijke wijsheid die ouder worden met zich meebrengt op waarde gaan schatten? Zodat er iets magisch kan ontstaan; JEZELF worden! Op deze leuke en informatieve middag over bewust ouder worden, laten we jou op een alternatieve manier kennis maken met ‘the unexpected magic of aging’.

Hormoonyoga docent Brenda Randeraat verzorgt een speciale hormoonyoga les om je fit, vitaal en energiek te voelen en vertelt jou meer over de invloed van stress op je hormonen. Orthomoleculair voedingsdeskundige Mirjam Bonder geeft voedingsadvies en leefstijladvies voor een stabiele hormoonspiegel. Integraal personal trainer Bianca Koppelle-Tinkhof informeert jou, hoe je zo goed mogelijk voor jezelf kunt zorgen in deze transitie fase.

Kom je deze middag lekker opladen met positieve, voedende energie. En geef jezelf, je moeder, vriendin, zus, buurvrouw of een andere vrouw deze mooie middag cadeau!

Nieuw datum: nader te bepalen

13:30 – 16:00

Prijs:  € 45,-

Cacaoceremonie

Opladen, verdiepen en verwonderen…
In deze zorgzame, rustige en liefdevolle ceremonie gaan wij een diepere verbinding met onszelf en ons hartchakra maken. Door het drinken van pure cacao, yoga oefeningen, meditatie en onze zorgvuldige begeleiding ontvang je het vertrouwen, het geduld en de rust om het hartchakra te openen. Zodat de vastzittende energie wordt gestimuleerd te gaan stromen. Onbewust leed, oude pijn en verdriet dat we vasthouden in ons hart, kan zo makkelijker zichtbaar en vrijgelaten worden. Waardoor er weer ruimte ontstaat voor liefde, vertrouwen en geluk.  Ingrediënten van de pure cacao als magnesium stimuleren ontspanning van het zenuwstelsel en de spieren, waardoor het effect van deze ceremonie helend is voor zowel lichaam als geest. Opgehoopte spanning, verkramping en pijn in spieren wordt makkelijker losgelaten. Opgelucht, opgeruimd en in verbinding met jouw eigen energie stap je in jouw hartskracht de wereld weer in. De ceremonie is ongeveer 2,5 uur en gaat jou zelfinzicht en bewustwording geven. Waardoor je kunt groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Nieuw datum: nader te bepalen

13:30 – 16:00

Prijs:  € 45,-

Workshop intenties en wensen manifesteren 

Wat wil jij? Waar droom je van? Wat wil je graag meemaken, bereiken of gaan doen? Waar word jij blij van?

In deze heerlijke workshop maken we een start om bewustwording te krijgen over onze intenties en wensen. Soms weet je gewoon even niet meer welke richting je op wilt gaan. Een moment van bezinning en stil staan geeft dan bewustwording. Het is een mooi startpunt om verdere stappen te gaan maken, je gedachtes en gevoelens op papier te zetten. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid, familie, werk en sociale contacten. In een ontspannen setting neem ik je mee om helder en overzichtelijk op papier te krijgen waar jij jouw aandacht aan wilt geven en wat jouw wensen zijn.  Het opschrijven en uitspreken van deze wensen, helpt jou deze gemakkelijker te manifesteren. Fantaseer en speel je lekker mee?

Nieuw datum: nader te bepalen

10:00 – 16:00

Prijs:  € 75,-

Ontdek de magie van onze trainingen en workshops. 

Mood / Visionboard maken

Maak je dromen, wensen en ideeën zichtbaar voor jezelf, want visueel maken dat werkt… Het maken van een moodboard of Visionboard is een geweldige manier om een goed beeld te krijgen van hetgeen jij wil manifesteren en om zichtbaar te maken wat je ervoor nodig hebt om dat te realiseren. Een zelfgemaakte collage van plaatjes, foto’s, teksten, tekeningen en kleuren. Het is een vertaling van verlangens, gedachtes, ideeën en je allermooiste dromen. Het is een mooi startpunt. Zo krijg jij inzicht in hoe jij de toekomst ziet en op welke manier je daar kan komen. Tijdens de workshop krijg je het eerste uur de tijd om alles te verzamelen wat je aanspreekt en waar je blij van wordt. In het tweede uur ga je dit verwerken op een groot vel papier, zo ontstaat er een eigen creatie die we samen gaan bekijken. We gaan dieper in op de plaatjes en/of teksten die jij gekozen hebt. Dit maakt je bewuster van je verlangens. Als laatste koppelen we acties aan die verlangens, hoe ga jij dit in de praktijk brengen?

Alle materialen (magazines, schaar, lijm etc) zijn aanwezig en deze kan je gebruiken, mocht je zelf items (plaatjes, stickers, teksten) hebben die je graag op je eigen board wil gebruiken kan je die natuurlijk ook meenemen, het gaat ook om wat jij op jouw board wil gaan zien en dat het jouw helpt om je dromen waar te maken.

Nieuw datum: nader te bepalen

13:30 – 16:00

Prijs:  € 45,-

Meditatiecursus

Alles wat je nodig hebt, bevind zich in je…

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar meditatie en wat het voor jou kan betekenen? Wil je graag leren mediteren maar weet je niet hoe? Wil je graag op een leuke en toegankelijke manier kennis maken met meditatie?  In deze meditatiecursus leer je de basisbeginselen van het mediteren op het hartchakra. Zodat je gaat voelen wat het betekent om ruimte, liefde en vrede te ervaren. Waarna je dit in jouw leven kunt integreren. We beoefenen in deze cursus verschillende vormen van mediteren, zodat je kunt ontdekken welke vorm van meditatie het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld mediteren op een klank, mantra, beeld, gevoel of kwaliteit. Meditatie geeft je inzicht, bewustwording, rust en helderheid. Deze meditatiecursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op de eerste zondag van de maand.

Startdatum: 5 september  

10:00 – 12:00

Prijs:  € 175,-

Chakra healing & Reiki

Yogafilosofie