NIEUWE DATUM!!!

Meditatie en Mindfulness cursus

Start : Vrijdagochtend 20 september 2019 van 10:30 tot 12:30

 

Leer in 8 vrijdagochtenden mindfulness en meer bewust te zijn met deze toegankelijke cursus in een vertrouwde en rustgevende omgeving in Huizen.

Investering : 195,- euro

Inclusief

 • 8 cursus ochtenden  van 2 uur
 • Het benodigde Cursusboek
 • Een persoonlijk intake gesprek
 • Yogitea tijdens de cursus
 • Gebruik van de aanwezige materialen zoals yogamatten, bolsters, blokken en dekens

 

De cursus is gebaseerd op het protocol voor Mindfulness van hoogleraren psychologie van de Oxford University (Segal, Williams en Teasdale). Toevoegingen van de meditaties komen uit de 4-jarige klassieke RAJA yoga ( koninklijke yoga ) opleiding.

Cursus inhoud:

 1. Kennismaking en bewustwording van de automatische piloot.
 2. Leer je zelfondermijnend gedrag en sabotage patronen (her) kennen.
 3. Bewustzijn en invloed van de ademhaling.
 4. In het ‘hier en nu’ blijven.
 5. Omgaan met gevoelens.
 6. Omgaan met negatieve gedachten.
 7. Goed voor jezelf zorgen.
 8. Hoe kun je mindfulness gebruiken in het dagelijks leven?

 

Op elke cursus avond is er een theoretisch uitleg over mindfulness en meditatie afgewisseld met praktische aandachtsoefeningen zoals de bodyscan, yoga nidra, ademhalingsoefeningen en yoga. 

Er worden huiswerkopdrachten meegegeven, welke dagelijks, 20 tot 45 minuten, tijdsinvestering vragen.  

Waarom mindfulness en mediteren?

Door te mediteren en meer mindful (bewust) in het leven te staan, ervaar je meer rust en ruimte. Je creëert tijd voor jezelf waar je de hectiek van de dag achter je kunt laten. Je wordt meer bewust en doet minder op de automatische piloot. Je leert je mind te focussen en alle overbodige input naast je neer te leggen.  En dat is hard nodig want we hebben zo’n 40.000 gedachten per dag! Waarvan zo’n 70% dezelfde negatieve! gedachten zijn. Als je door dit patroon heen kunt prikken en leert de gedachten voorbij te laten gaan, ervaar je meer rust en controle over je leven. Je stapt uit de automatische piloot en leert jezelf en jouw drijfveren beter kennen. 

Wat is mindfulness en meditatie?

Het woord meditatie is afkomstig van het sanskriet woord voor wijsheid. De wijsheid die je krijgt, door je gedachten en gevoelens te observeren, logisch na te denken en door het doorgronden van eigen ervaringen. Er zijn verschillende vormen van meditatie met allemaal een specifiek doel. Het zijn technieken om met meer aandacht gedachten en gevoelens te observeren. Want vanuit deze observatie ervaar je minder stress, een verbeterde concentratie en een beter geheugen. Je doet minder op de automatische piloot en krijgt meer inzicht in gedachten en emoties. Waardoor je minder snel van slag raakt en meer controle krijgt over hoe jouw dag verloopt.  

Voor wie is meditatie?

Eigenlijk is mediteren en meer mindful (bewust) door het leven gaan, in onze Westerse maatschappij iedereen aan raden. Het heeft namelijk veel positieve effecten op je gemoedstoestand. Mindfulness is bewezen effectief bij Burn-out klachten, slapeloosheid en het ervaren van Stress gevoelens. Ben je de hele dag druk, zit je de hele tijd in je hoofd en ben je onrustig ? Dan heb je enorm veel baat bij mindfulness en meditatie. Word je in beslag genomen door werk, stress, kinderen, geen tijd of een familie? Soms moet je even een pas op de plaats maken, een pauze inlassen om alles weer helder te zien. Mindfulness  en meditatie helpt je daarbij en geeft rust. 

Wil je leren mediteren?

Uit eigen ervaring weet ik dat je de aandachtsspier moet oefenen om te leren mediteren. Net als met leren lopen, gaat dit leren mediteren, met vallen en opstaan. Geduld en compassie met jezelf is nodig om het bewust en mindful door het leven te gaan onder de knie te krijgen. De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 10 personen in een ontspannen sfeer.

Wanneer?

Start vrijdagochtend 20 september 2019 van 10:30 – 12:30, cursus van 8 weken in Huizen, waarin alle meditatietechnieken aan bod komen. De cursus kost 195,- euro inclusief cursusmateriaal, intake gesprek, water of Yogitea tijdens de cursusochtend. Voor meer informatie over de mindfulness en meditatiecursus,  bel Bianca 06-11048271 of mail info@bodybeyond.nl. Aanmelding via www.momoyoga.nl/bodyandbeyond