g ..dedie de,o,Ay

  OVER BODY AND BEYOND 

 

 ‘Wat de rups het einde noemt

noemt de rest van de wereld een vlinder’

LAO TSE

Yogaschool Body and Beyond is een kleinschalige, toegankelijke, professionele yoga en leefstijlstudio in Huizen en wil een rustpunt zijn in jouw leven. Een fijne plek waar je jezelf kunt zijn, om op adem te komen en de verbinding met jeZelf kunt herstellen. Met behulp van yoga, pilates, voedingsadvies, kuren, bewuszijnsontwikkeling en trainingen. Waardoor je met al jouw vragen op het gebied van gezondheid, leefstijl en bewustwording op één plek terecht kunt. 

Bij ons kun je een individueel traject aangaan voor een specifieke klacht en/of je kunt in groepsverband verschillende, afwisselende yoga en pilateslessen volgen. Wij vinden persoonlijk contact met onze mensen belangrijk daarom houden wij de groepslessen bewust klein met maximaal 8 personen per les. Zodat wij weten wat er speelt en gericht kunnen helpen als daar behoefte aan is. Heb je een vraag of probleem? Blijf er niet mee rond lopen en spreek de docent voor of na de les aan of neem contact op met Bianca met je vraag of opmerking.  

In de studio kun je gebruik maken van de gratis yogamatjes, bolsters, meditatiekussens, yogablokken, yogariemen en oogkussentjes. De kaarsjes branden en de etherische olie verspreidt een heerlijke geur. Je bent van harte welkom een les, training, kuur of behandeling zelf te ervaren. 

Hopelijk tot snel! 

Namasté,

Team Body and Beyond

 

Visie: 

 

 

Verandering ontstaat vanuit passie of noodzaak…

 

Het idee voor een toegankelijke en persoonlijke yoga en leefstijlstudio die zich richt op het verbeteren van de kwaliteit van leven, zat al jaren in mijn hoofd. In mijn werk bij een luxe Ayurvedische spa, die financieel alleen toegankelijk was voor de ‘happy few’, maakte ik voor het eerst kennis met het begrip leefstijl waarbij preventie van ziekte en het verbeteren van de gezondheid met gezond eten, meer bewegen, voldoende slaap en minder stress de basis vormen. Voeding waarvan ik dacht dat deze gezond was, bleek helemaal niet zo gezond te zijn en bewustwording was een woord waarvan ik nog nooit gehoord had.

Hoe anders is het nu, ruim 15 jaar later, waarbij ik de destijds vooruitstrevende kennis combineer met mijn praktijk ervaring, intuïtie en informatie uit de verschillende opleidingen die ik in de afgelopen jaren afgerond heb. Bewustwording, leven vanuit je hart in plaats van je hoofd en de verbinding met Jezelf herstellen zijn voor mij de belangrijkste pijlers in mijn werk waar ik al heel veel mensen heb mogen helpen om de gezondheid te verbeteren, om af te vallen, bij stress en burn-out gerelateerde klachten, auto-immuunziekten, ervaringen los te laten, het vertrouwen in zichzelf te herstellen of een gelukkiger leven te leven. Ik ben altijd op zoek naar de oorzaak van het probleem en de dingen waar mensen zelf wat aan kunnen doen en waar iemand zelf invloed op heeft. 

Ik ben van mening dat preventie helpt bij het verbeteren van je gezondheid waarbij je de regie over je eigen leven zoveel mogelijk neemt. Niet met oordelen of verwijten maar met aandacht, bewustwording en compassie. De mensen die wij graag willen bedienen, zijn mensen die een leefstijl verandering willen maar niet precies weten hoe of waar te beginnen. We proberen dan zoveel mogelijk te kijken naar wat er aan de hand is en als je wilt is onze aanpak multidisciplinair met een persoonlijk programma. 

Wanneer we onder stress staan, vallen we onbewust terug in oude overlevingsmechanismen en raken we de verbinding met onszelf kwijt. We gaan we met onze aandacht in het hoofd zitten. Waardoor we het contact met onze oerbron van wijsheid, het lichaam, verliezen. Terwijl het lichaam juist een grote bron van informatie is. De verbinding met jezelf en je lichaam terugvinden is voor ons de belangrijkste stap die je in dit leven kunt maken op weg naar gezondheid en heelheid. 

Yoga heeft voor mij zin gegeven aan het leven en ik zou niet meer zonder kunnen. Het is een manier van leven voor mij wat ik graag met mensen deel.

 

 Docenten

 

 

Over Ronald:

Mijn naam is Ronald Hoorn en na het afronden van de opleiding tot Psychosynthese counsellor was ik op zoek naar een vervolgstap. Bij toeval kwam ik in 2015 in aanraking met yoga. Al snel werd mij duidelijk dat het volgen van het pad van yoga een mooi tegenwicht vormt voor mijn baan als projectmanager bij een groot installatiebedrijf. Yoga is voor mij een anker in mijn leven. Het helpt mij om de balans te vinden tussen spanning en ontspanning.

Na drie jaar intensief yogales gevolgd te hebben bij verschillende leraren ben ik de Raja yoga docentenopleiding in Naarden gaan volgen en heb in 2021 het laatste jaar afgerond. Binnen de Raja yoga wordt behalve aan de asana’s (houdingen) ook veel aandacht besteed aan pranayama (ademhaling), meditatie en yoga filosofie. Voor mij is Raja yoga een pad dat mij helpt om bewuster te leven.

Sinds 2020 geef ik Yin/Hatha yogales bij Body and Beyond. Deze les bestaat uit een combinatie van rustige Yin en actievere Hatha asana’s, waarbij de houdingen 5 tot 10 ademhalingen worden aangehouden. Dit is een prachtige vorm waarbij het lichaam een instrument wordt om het denken in balans te krijgen en waarbij de laatste rimpel in het denken stilvalt. De asana’s werken zo dieper door en dragen bij aan de ontwikkeling van een grotere bewustwording.

Over Ilone:

Voor mij is yoga een heel mooi en dankbaar leerproces. Het heeft me geleerd om door te zetten en dingen te laten gebeuren.

Compassie te hebben voor mijzelf en het leven te omarmen.
Yoga geeft mij zoveel meer rust en vertrouwen in mijzelf, dat ik dat graag met mensen wil delen.
Hoe meer je van jezelf leert houden, hoe meer je in je eigen kracht komt te staan en ruimte kan maken voor jezelf.

Namaste , Ilone

 

Wil je een yoga of pilates les, workshop of retraite bij ons uitproberen

>>> Boek jouw les via het lesrooster <<<
Het lesrooster van yogastudio Body and Beyond vind je op de site of via www.momoyoga.com/bodyandbeyond

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

1) Kan ik ook yogalessen volgen als ik oud en/of stijf ben?

In principe kan iedereen yogalessen volgen. Om met de wijze woorden van Shri K. Pattabhi Jois te spreken: Yoga is for all people: old people, young people, fat people, skinny people  – only not lazy people. Volg je hart bij het vinden van de voor jou meest geschikte yogales. Probeer een aantal verschillende lessen uit en voel welke les het beste bij jou past. Op de lessen pagina vind je een omschrijving van onze verschillende yogastijlen. Wil je eerst extra advies? Neem dan contact met ons op. Naast de groepslessen kun je ook privé-lessen bij ons volgen.

 

2) Ik wil deelnemen aan een proefles. Kan dat?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een proefles. We vinden het fijn dat je van te voren aangeeft wanneer je wilt komen. Dat kun je doen door de les naar wens, online te reserveren via de pagina lesrooster of via www.momoyoga.com/bodyandbeyond. Je maakt dan eerst een account aan.

– Proefkaart van 2 weken onbeperkt les volgen is 39 euro
– Een éénmalige losse proefles kost 10 euro

 

3) Moet ik nog wat meenemen voor de les?

In de studio zijn matjes, blokken, riemen en dekentjes aanwezig die je gratis kunt gebruiken. Je hoeft dus geen eigen matje mee te nemen (mag wel)! Als je een tijdje yoga doet kan je overwegen zelf een matje aan te schaffen. Dat is hygiënischer voor jezelf en anderen. Draag comfortabele kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen. Yoga beoefenen we op blote voeten. Na de les maken we de matjes altijd schoon.

  • Laat je schoenen achten in de gang. ( In de yogaruimte geen schoenen aan ).
  • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit.
  • Eet geen zware maaltijd binnen 2 uur voor de les begint.
  • Drink voldoende water voor en na de les.
  • Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, parfum, zweet of rooklucht storend kunnen zijn voor de medecursisten.
  • Oefen op je eigen manier binnen jouw mogelijkheden en grenzen.

 

4) Ik wil graag beginnen met yoga, welke les is voor mij het meest geschikt?

Wat voor yogavorm je kiest, hangt af van jouw eigen voorkeur en wat je uit je les wilt halen. Bij de herstellende yoga, yin yoga en stretch and relax les wordt er op een heel rustig tempo en met zachte houdingen geoefend, wat je op een ontspannen manier bewust maakt van je lichaam. Echter wanneer je onrustig voelt, kan een actievere les soms beter helpen jouw aandacht te verleggen van denken naar voelen. Dan is de power les, flow yoga of bikram style yoga aan te raden. Ook als je een actieve uitdagende vorm zoekt is deze yoga heel geschikt. Voor de beginners volgt er binnenkort een online basis yoga training waar je alle ‘ins en outs’ van de yoga leert. Het is aan te raden om wat verschillende les vormen uit te proberen om te kijken wat het beste bij je past. Dat kan heel goed met de proefkaart van 14 dagen onbeperkt yoga die wij aanbieden.

 

5) Hoe werkt het nu precies met het aanmelden en betalen van een les?

Yogastudio Body and Beyond werkt met een online reserveringssysteem. Dat betekent dat je jezelf online kunt aanmelden voor de les. Hiervoor maak je éénmalig een account aan, waarna je vervolgens je les naar wens kunt reserveren. Betaling kan op 2 manieren:

  • Online via Ideal of automatische incasso
  • Contant in de studio

Je kunt bij ons kiezen uit: losse lessen, strippenkaarten of abonnementen.

We hebben 2 soorten abonnementen:

 

  • 1 x per week abonnement
  • een onbeperkt abonnement

 

Reserveer je les vooraf zodat je altijd zeker bent van een plek in de les.

 

STAPPENPLAN AANMELDEN LES:

 

1. Maak je account aan (e-mail en wachtwoord) via het lesrooster en login op de site
2. Reserveer direct je les naar wens
3. Kies je betalingsmethode

Je ontvangt direct de bevestiging van je reservering per mail en een dag voor aanvang van de les een reminder.

 

6) Hoe annuleer ik een les waarvoor ik mij heb aangemeld?

Je kunt jouw les annuleren in het reserveringssysteem. Dit dient minimaal 6 uur voor aanvang van de les gedaan te worden anders wordt de les in rekening gebracht.

 

LID ZIJN

 

7) Welke soorten lidmaatschap zijn er?

Klik hier voor meer informatie

 

8) Wat is de duur van een abonnement? 

De minimale abonnement periode is 3 maanden. Daarna kun je het abonnement stopzetten door een mail te sturen naar bianca@bodybeyond.nl. Opzeggen kan op elke moment, met 30 dagen notice voor het einde van de looptijd van je abonnement.

 

Staat je vraag er niet bij?

 

Voor alle overige vragen stuur een mail naar:

info@bodybeyond.nl 

Bij Body and Beyond houden we van persoonlijk contact!
Als er iets is, spreek Bianca, Kari, Ilone en Ronald aan, voor of na de les.
Of bel, mail of app ons!
Wij wensen jou een fijne, stabiele en verdiepende yoga ervaring.

 

Namaste,

Bianca Koppelle-Tinkhof